fbpx
Home / 5 SEO tips

5 SEO tips


Heb je een website of webshop of wil je deze laten bouwen? Het is pas een klein deel van je online succes. Hoe mooi de website of shop er ook uit mag zien, het wil niet gelijk zeggen dat het een succes oplevert. Van de buitenkant kunnen potentiële klanten niet zien hoe mooi of gebruiksvriendelijk de website is, dit gebeurt alleen als zij de website of webshop kunnen vinden en worden getriggerd om hierop verder te klikken. We hebben het hier over SEO (zoekmachine optimalisatie) elementen die voor de juiste potentiële klanten kunnen zorgen en deze laten converteren.

Als marketingbureau zijn we dagelijks bezig om onze klanten vindbaar te maken in de zoekmachine van Google. De elementen die we inzetten, delen we graag met jullie in 5 SEO tips.

 

Tip 1: 

Zoekwoordanalyse

Voordat je jouw website of webshop laat bouwen of zelf bouwt, is het belangrijk om eerst een zoekwoordanalyse uit te voeren. Heb je al een website of shop en heb je dit nog niet gedaan? Het is nooit te laat om een zoekwoordanalyse uit te voeren, in tegendeel zelfs, het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het zoekgedrag van je potentiële klant.

Tijdens een zoekwoordanalyse doe je onderzoek naar de meest gebruikte zoektermen in de zoekmachine. De termen waar veel op wordt gezocht, moet je gebruiken in jouw site. Aan de hand van deze zoekwoorden kun je bijvoorbeeld jouw navigatiestructuur bepalen.

Tip 2:

SEO teksten

Je kunt jouw positie binnen de zoekmachine van Google verhogen door gebruik te maken van SEO teksten. Deze teksten zijn alleen van toegevoegde waarde wanneer ze op de juiste manier worden geschreven. Dat wil zeggen dat het gekozen zoekwoord vaker moet terugkomen, de tekst relevant moet zijn voor de bezoeker en afbeeldingen moeten beschikken over een alternatieve tekst.

En dit is nog maar een klein deel aan vereisten.

Wil je meer weten over het schrijven van SEO teksten? We drinken graag een kop koffie om je er meer over te vertellen.

Tip 3:

Yoast Plugin

De 3e SEO tip is alleen van toepassing wanneer je gebruik maakt van een WordPress website of webshop. Zoals de naam “Yoast Plugin’’ al zegt, is dit een plugin die je kan installeren, geheel gratis. Naast de gratis versie hebben ze ook een betaalde variant waar uiteraard nog meer mogelijk is, maar dit is niet noodzakelijk.

Wanneer je jouw webpagina hebt gevuld met tekst en afbeeldingen (content), geeft de Yoast Plugin jouw paginatekst een score en aanbevelingen om deze te optimaliseren. Zo zorg je altijd voor een goede SEO waardige pagina nog voordat deze is gepubliceerd.

Tip 4:

Pakkende title tag

Elke webpagina beschikt over een meta titel en omschrijving die je zelf kan bewerken. Deze zijn beide te zien in de zoekmachine van Google en is niet alleen belangrijk voor de SEO, maar zorgt ook voor de doorklik naar jouw website vanuit de zoekmachine. Hoe uitnodigender de titel is, hoe meer mensen gaan klikken. Een pakkende meta titel kan dus voor meer bezoekers zorgen! Blijf hier wel altijd eerlijk en zeg niets wat je niet kan bieden.

Daarnaast is de meta titel ook zichtbaar in het tabblad bovenaan van de browser.

Tip 5:

Backlinks

Als laatste tip willen we aangeven hoe belangrijk het is dat andere websites naar jouw pagina linken. Wanneer je gebruik maakt van backlinks oftewel linkbuilding, kan Google bepalen hoe populair jouw website of webshop is. Hoe meer links, hoe beter jouw website scoort in de zoekresultaten van Google.

Je kunt dit het beste toepassen door middel van informatieve pagina’s. Dit zijn pagina’s met interessante informatie waar anderen graag naar willen linken.

Wil je nog meer leren over zoekmachine optimalisatie?

Misschien dat een training is wat je zoekt om zelf nog meer uit je website te halen.

(Nu online trainingen)

 

 

Ilse helpt je.

Heb je vragen over één van de tips en wil je er meer over weten?
Ilse komt graag met je in contact om jouw vragen te beantwoorden.
Stuur haar gerust een berichtje via onderstaande contactgegevens.
Wil jij met Ilse in gesprek?