fbpx
Home / SEO-tekst schrijven

SEO tekst schrijven - hoe en waarom?

Heb je moeite met een SEO tekst schrijven of weet je niet waarom dit eigenlijk zo belangrijk is? Je kunt het zo zien. De zoekmachine van Google is als een soort van uitslagentabel zoals bij voetbalcompetities. In deze tabel wil je natuurlijk op plek 1 komen te staan en dat wil je in de zoekmachine ook. Dit kun je bereiken door punten te scoren. Google kent deze punten toe aan de hand van veel verschillende criterium. Eén van deze criteria is het beantwoorden van de vraag van de consument. Google kijkt dus of jouw website de vragen van de consument beantwoord. Hierbij kijkt hij naar de content op de website en dan voornamelijk naar de teksten. Goede SEO teksten zijn dus erg belangrijk om bovenaan in Google te komen staan. Maar hoe schrijf je een perfecte SEO tekst? Wij leggen het je graag uit in deze blog.

Start altijd eerst met een zoekwoordenonderzoek

Voordat je start met het schrijven van een SEO tekst is het allereerst van belang om te starten met een zoekwoordenonderzoek. Door middel van een zoekwoordenonderzoek, kan je overzicht verkrijgen van de woorden waar jouw doelgroep het meest op zoekt. Zo kun je inzien wat jouw doelgroep belangrijk vindt en kies je de meest interessante zoekwoorden.

Tijd om te gaan schrijven!

Op basis van de zoekwoorden die uit het onderzoek zijn gekomen, kun je uiteindelijk de teksten gaan schrijven. Om de perfecte SEO tekst te kunnen schrijven, kun je het beste rekening houden met een aantal punten. Deze zijn als volgt:

Trefwoord

Iedere SEO tekst wordt geschreven op basis van het zoekwoordonderzoek. Uit dit onderzoek is een trefwoord naar voren gekomen waar de doelgroep op zoekt.  De tekst draait dus om dit trefwoord. Het is daarom belangrijk dat dit trefwoord regelmatig terugkomt in jouw tekst. Hierbij geldt een dichtheid van 3/4%. Laat het zoekwoord dus terugkomen, maar let hierbij wel op het aantal woorden van je gehele tekst.

Aantal woorden

Een goede SEO tekst heeft een minimum en maximum aantal woorden. Zo is het belangrijk dat je tekst minimaal 400 woorden bevat, maar niet langer is dan 600. Te korte teksten bevatten meestal te weinig diepgang waardoor Google geen extra punten toekent aan jouw website. Bij het bepalen van het aantal woorden is het ook interessant om te kijken naar het aantal woorden dat de concurrent heeft. Op basis hiervan kun jij jouw aantal woorden aanpassen.

Unieke tekst

In Google kan een website ook strafpunten krijgen. Deze strafpunten worden onder andere toegekend bij duplicate content. Duplicate content houdt in dat je teksten van een ander website letterlijk kopieert en plakt op jouw eigen pagina. Doe dit dus niet en wees creatief en uniek in je eigen content. Gebruik daarbij ook relevante afbeeldingen en optimaliseer deze ook met een passende bestandsnaam en alt tag.

Extra tips

Wanneer je de tekst gaat toevoegen aan je website, houd dan naast de bovengenoemde voorwaarden ook altijd rekening met het volgende:

  • Geef alleen de titel van de pagina een H1. De titel is in de meeste gevallen ook het zoekwoord waar je je op focust. De overige koppen zet je in H2 of H3.
  • Zorg niet alleen voor een goede tekst, maar kleed de pagina ook uniek aan. Hoe langer een bezoeker op je pagina is, hoe beter dit scoort in Google. Denk aan een filmpje, afbeelding of infographic.
  • Schrijf een pakkende Meta Title en Omschrijving om zo in de zoekresultaten op te vallen.

Wil je nog meer weten over SEO gerelateerde zaken, lees dan ook onze overige blogs!

Facebook shopping

5 SEO Tips

Featured Snippets

Ilse helpt je.

Wil je nog meer informatie ontvangen over het schrijven van een SEO tekst of wil je weten wat de volgende stap is naar een betere vindbaarheid? Ilse komt graag met je in contact om jouw vragen te beantwoorden.
Stuur haar gerust een berichtje via onderstaande contactgegevens.
Wil jij met Ilse in gesprek?