fbpx
Home / Wat zijn featured snippets?

Wat zijn Featured Snippets?


Een Featured Snippet is het eerste zoekresultaat wat Google toont nadat je jouw zoekopdracht hebt ingevuld. Google plaatst het zoekresultaat als het ware op de positie 0. De nummer 1 tot en met 10 volgen daarna. De Snippet komt niet bij elke zoekopdracht tevoorschijn, maar in ongeveer 12,29% van de gevallen. Het blok verschijnt voornamelijk bij het stellen van een vraag, waarna direct het antwoord of  het resultaat op jouw zoekopdracht wordt getoond. Google heeft deze Snippet een aantal jaar geleden geïntroduceerd om gebruikers zo snel mogelijk van het beste antwoord te voorzien. Dat is ook waar de zoekmachine voor staat, het gebruikers zo makkelijk mogelijk maken met het meest relevante zoekresultaat bovenaan.

 

Wat zijn featured snippets

Wat zijn de voordelen?

In de afbeelding hierboven zie je een voorbeeld van een Featured Snippet. De snippet is een blok boven de zoekresultaten en geeft gelijk antwoord op de vraag die wij aan Google hebben gesteld. Je zou denken dat de CTR (klikfrequentie) hierdoor laag is, omdat ik het antwoord al heb gekregen. Bezoekers klikken echter juist nog vaker op deze link. Het antwoord wat wordt weergeven is maar kort en je wilt juist nog meer informatie. Een Featured Snippet is daarom een grote SEO kans om zo nog meer bezoekers naar je website te genereren.

 

Hoe krijg ik een Featured Snippet?

Denk goed na en doe onderzoek voor welke zoekterm jij een Featured Snippet wil

Een Featured Snippet zorgt ervoor dat je op de positie 0 staat in de zoekmachine van Google. De kans is groot dat bezoekers jouw Featured Snippet zien en op de link klikken om zo de informatie te vinden die ze zoeken. Ga hierbij niet zomaar over een onderwerp schrijven om maar een Snippet te krijgen, zorg dat het onderwerp wel betrekking heeft op jou als bedrijf.  Het moet ook gaan om een zoekterm waar veel naar wordt gezocht. De zoekterm ''Hoe krijg ik Featured Snippets op Google?" heeft maandelijks bijvoorbeeld gemiddeld minder zoekopdrachten dan ''Wat zijn Featured Snippets?''. Ga daarom voor een zoekterm waar het meest op wordt gezocht. Let hierbij ook op de concurrentie, er zijn al heel veel bedrijven die net zoals wij een blog schrijven over dit onderwerp, de huidige Featured Snippet is moeilijk te vervangen. Probeer daarom ook een onderwerp en een zoekterm te vinden waar nog niet veel over geschreven is.

Zorg voor een vraag en een antwoord

Wanneer je een combinatie hebt van een vraag en antwoord is de kans het grootst dat hier een Featured Snippet uit kan ontstaan. De Featured Snippet verschijnt namelijk wanneer de gebruiker een vraag stelt. Deze zoekopdrachten beginnen met Wat is.. en Hoe... Gebruik als zoekterm dus een vraag en plaatst deze als kop 1 op je webpagina. Geef gelijk in de alinea daaronder antwoord op de vraag. Houd het antwoord eerst kort en duidelijk, verdere informatie kun je geven in de alinea's die daarop volgen.

 

 

Hoe kan PDK Online Succes mij helpen bij het verkrijgen van een Featured Snippet?

Helaas kan niemand garanderen dat je een Featured Snippet krijgt. Google werkt met algoritmes waar niemand de werkelijke werking van weet. Wat we wel weten en waar we bij kunnen helpen is het SEO technisch optimaliseren van jouw content, dit samen met de website structuur. Dit verhoogt de kans op een Featured Snippet en zorgt voor een Google vriendelijke website.

Ilse helpt je.

Is het je nog niet helemaal duidelijk wat Featured Snippets zijn en wil je hier nog meer informatie over ontvangen?
Ilse komt graag met je in contact om jouw vragen te beantwoorden.
Stuur haar gerust een berichtje via onderstaande contactgegevens.
Wil jij met Ilse in gesprek?